perjantai 15. huhtikuuta 2011

Porin leipä: Halkaistu ruisleipä

Porin leipä ruisleipä

Porin leivän matka on ollut pitkä omaan ruokapöytääni. Jyväskylän Minimanista mukaan tarttunut leipä on uusi tuttavuus. Kenties kannattaa kiertää kauppoja hieman laajemminkin, niin syötyjen leipämerkkien määrä kasvaa. Täällä tarjolla oli vain halkaistu versio tästä leivästä. Yrityksen verkkosivut ovat hyvät ja kattavat.

Pussi melko perinteisen muovinen ja ei ehkä niin loppuun saakka mietitty kuin tosi-isojen leipomoiden vastaavat tuotteet. Alkutuoksu ei viekoittele ohikulkijaa pussin ollessa suljettuna kuten kaikkein parhaimpien leipien tuoksut. Avattuna tuoksu on kuitenkin runsas, jotenkin nenääkutkuttavan ruismainen ja pehmeä. Ulkonäkö keskiruskea ja vehnäjauhon pintajauhoinen. Leipänä melko pehmeä. Alkumaku ruismainen mutta ei päällekäyvä, hivenen kosteahko. Maun ikääntyessä se happamoituu. Kantapala ei erotu selkeästi. Jälkimaku mietteliään hapan. Rakenne melko hyvä, ruismaisen runsas. Kenties kuitenkin hivenen ilmava.

Hintaansa nähden tarjoaa hyvän vastineen sijoitetulle rahalle. Ruispitoisuus erinomainen näin halvaksi leiväksi. Hyvää arkivoileivän pohjalle.

Arviointi (1-5)
Ulkonäkö: 3
Maku: 4
Hinta: 5
Yhteensä: 4

Koostumus: /100g 200 kcal
90% ruista viljaraakaaineista
60% luomuruista
8.8 % kuitua
1.3 % suolaa
400 g paino

Ostopaikka: Minimani, Jyväskylä
Hinta 0.99 e
Linkki: http://tuotteet.porinleipa.fi/tuotteet/?mgrp=1&subgrp=1&prod=253

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)