keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Jyväskylä: Vaajakoski: Cafe Old Reval: Pääsiäisen herkkupöytä

Cafe old reval Jyväskylä Pääsiäislounas 2011

Jyväskylän Vaajakosken Urheilutiellä lähellä Pandan tehtaanmyymälää sijaitsee Cafe Old Reval. Se on pieni kahvilatyyppinen paikka,  joka tarjoaa myös lounasta. Asiakaspaikkoja noin kaksikymmentä, pitkä tiski joka on täytetty herkullisilla leivoksilla ja pullilla, kaukana leijuva kahvin tuoksu. Seinät vaaleanpunaiset, paikan sisustukseen on käytetty aikaa ja rakkautta. Nimi tarkoittaa vanhaa Tallinnaa ja Tallinna-aiheiset kuvat koristavat paikkaa. Paikka tarjoaa etupäässä keittolounasta/salaattia (5.6 e). Tänään saatavilla oli kuitenkin pääsiäisen herkkupöytä, joka juoman (maito, mehu, vesi) salaatin, runsaiden herkkupöytäannosten, kahvin ja jälkiruokatortun kanssa maksoi 8.2 e.

Gazpacho oli melko mainio, tuore tomaattinen maku ja pieni mausteen potkaisu jota lisäsin Tabascolla. Lisäkkeenä tarjolla Couscous ja suolaisia keksejä. 
Pelmeenit hivenen kovia (varmaan tarkoituksella) mutta ihan hyviä jauhelihalla taytettyjä herkullisia pienia palloja, lisäksi tillikastiketta joka erinomaista. Tämä lisäksi värjätty kananmuna vehnäisen pienen leivän päällä (keskiverto leipästä parempi). Eestiläinen perunasalaatti maukas, moniuloitteinen monista aineista kasattu. Aivan uusi tuttavuus minulle. Aurinkoinen raejuustosalaatti erinomainen, raejuusto on kyllä tullut tutuksi. Tämä tehty sekoittamalla porkkanaa, ananasta ja raejuustoa. Makaronikakku erityisen houkuttelevan näköinen pekonilla päällystetty, makaronia ja muita ainesosasia sisältävä kakkumainen luomus. Lisäksi savustettua lammasta, jossa herkullinen pirunkastike (paprikaa, chiliä, makea ja kevyen chilinen). Lammas loisteliaan runsas maultaan. Kaikki ruuat paikanpäällä itse tehtyä paitsi lammas. 
Jälkiruokana erinomaista kahvia ja pala rahkapiirasta. Se oli ulkonäöltään pettävän keveän oloinen ja maultaankin sokerisen viettelevä. Suussasulavan hyvää mutta vatsaa venyttävän raskasta.

Luulisi että paikka houkuttelisi asiakkaikseen paikallisia vanhoja mummoja ja nuoria neitejä kahvikupposen ääreen, sillä siihen sisustus tuntuisi viittaavan. Paikan oli kuitenkin ladattu henkilöhahmoilla, jotka tuntuivat karanneen Jari Tervon varhaistuotannosta. Paikallista väriä.
Paikan kotisivut ovat hyvin tehdyt ja paikalla on usein hyvin mielenkiintoisen oloisia keittoja huokeaan lounashintaan. Poikkean varmasti toistekin täällä syömässä keittoa.

Ravintolatyyppi: Kahvila, Lounas
Viihtyisyys: 60-80/100 (asiakkaiden värikkyys oli todella värikästä)
Hinta: 79/100
Ruoka, ulkonäkö: 82/100
Ruoka, maku: 82/100
Kokonaispisteet: 80/100

Osoite: Urheilutie 40, Vaajakoski
Linkki: http://www.cafeoldreval.fi/

7 kommenttia:

 1. Osallistun täten Pandan 250g:n Lakumix party karkkipussin arvontaan.Onnea matkaan tässäkin kaikille kanssakilpailijoille!
  jarno.trast@netti.fi

  VastaaPoista
 2. Vaajakoski löydetty. :)

  jasmin1987@jippii.fi

  VastaaPoista
 3. Osallistun arvontaan.
  om93080@uta.fi

  VastaaPoista
 4. vaajakoski löytyi,
  mukana,
  jst.samui@gmail.com

  VastaaPoista
 5. vaajakoski löytyi,
  mukana,
  jst.samui@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Harmi, että tämä paikka nyt suljettu.

  VastaaPoista
 7. Sepä olisi harmi, omaleimainen paikka jonka pääsiäispöytä on erityisen kiitoksen arvoinen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)